Suomeksi In English På svenska Norsk
header

Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

Polttoaine:

Mitä valopetrolia voin käyttää Wallas-laitteessani?

Wallas-Marin suosittelee käytettäväksi ensisijaisesti Neste Valopetrolia, jolla on Wallas-Marinin hyväksyntätarra. Polttoaineita on markkinoilla paljon ja laadut vaihtelevat eikä Wallas-Marin ota vastuuta polttoaineentoimittajien mahdollisesta virheestä tai epäkurantista tuotteesta. Neste Valopetroli on varma valinta. Klikkaa tästä nähdäksesi jälleenmyyjät.

Voiko valopetroliin lisätä jäänestoainetta?

Voi, mutta sen pitää olla tarkoitettua bensiinimoottorilla varustettuihin autohin. Aineen pitää olla isopropanolia ei etanoli/metanolia sisältävää nestettä.

Toimiiko diesellaitteeni valopetrolilla?

Mökkikaminoissa voit käyttää polttoaineena dieseliä, kevyttä polttoöljyä ja valopetrolia. Muissa tuotteissa käytä dieseliä diesellaitteissa ja valopetrolia valopetrolilaitteissa.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Varaosat:

Mistä voin ostaa Wallas alkuperäisiä varaosia?

Tehdashuoltomme Kaarinassa myy varaosia kuten myös kaikki viralliset huoltoliikkeemme Suomessa. Katso tästä Wallas-huoltoliikkeet.

Löysin autoliikkeestä "vastaavan" hehkutulpan kuin Wallaksessani on paitsi se on puolet halvempi, voinko käyttää sitä?

Et, tulppa voi näyttää "täysin samanlaiselta" mutta on ehdottoman tärkeää että tulpan tekniset arvot ovat juuri ne joilla Wallas laitteesi varmasti toimii. Ostamalla alkuperäisen varaosan voit olla varma että se soveltuu käytettäväksi Wallas-laitteessasi.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Käynnistys ja ongelmat käydessä:


Laite ei käynnisty/toimi ennenkuin käynnistän veneen moottorin, missä vika?

Vika on liian alhaisessa jännitteessä, laitteen tarvitsema käynnistysvirta on startissa n. 5-8 A. Syynä alhaiseen jännitteeseen voi olla akun alhainen varaustila, hapettuneet liitokset tai liian ohuet virtajohdot (poikkipinta-ala).

Uusi, juuri asennettu diesellaitteeni savuttaa käynnistyksessä, missä vika?

Polttoaineletkun puserrusliitos ei ole todennäköisesti riittävän kireällä. Huom! Kiristäessäsi polttoaineletkua muista pitää samanaikaisesti kiinni pumpun kulmaliittimestä esimerkiksi pihdeillä.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Sähkökytkennät:

Voinko kytkeä lämmittimen virtajohdon veneen pääkytkimeen?

Laitteen virtajohdot tulee kytkeä suoraan akkuun koska sammutettaessa laite tarvitsee virtaa jälkijäähdytyksen ajan, myös mahdollinen kaukokäynnistys tarvitsee suoran akkujännitteen.

Yritin käynnistää laitteen, mitään ei  tapahtunut en saanut edes ohjauspaneeliin valoja.

Tarkista kaikki sähköliitännät  ja että laitteelle riittää akusta jännite. Jos laitteen virtaliittimelle asti tulee jännite voi vika olla palaneessa sulakkeessa (15 A +johtimessa) tai piirikortilla olevassa sulakkeessa. Tarkista pääsulake (15 A) itse , jos laitteen piirikortilla oleva sulake on rikki toimita laite huoltoon tai konsultoi teknistä tukea, palanut sulake on yleensä merkki jostain muusta viasta esim. kuluneesta moottorista, väärästä kytkennästä jne.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Tuki:

Olen hävittänyt laitteen käyttöohjeet, mistä saan uudet?

www-sivuiltamme on ladattavissa kaikki yleisimmät asennus- ja käyttöohjeet. Tästä käyttöohjeet -sivulle.

Mistä tiedän milloin laitteeni tarvitsee huoltoa?

Kun laite käynnistyy huonosti, savuttaa, ulisee tai paukahtelee käynnistyksessä tai kun lämpöteho ei riitä kuten aiemmin. Jokainen laite tarvitsee myös säännöllistä huoltoa toimiakseen varmasti joten jokaisen käyttökauden jälkeen voit tehdä laitteelle toimintojen tarkastuksen ja sen perusteella tehdä päätöksen huollon tarpeesta.

Miksi valitsen Wallaksen?

Wallas on kotimainen tuote, valmisetttu yli 40 vuoden kokemuksella. Varaosien saatavuus, huoltoverkoston laajuus on omaa luokkaansa. Wallaksen varaosia on saatavissa 10 vuotta kyseisen mallin tuotannon lopettamisen jälkeen.


 

Paikalliset huoltoliikkeet

Suomen huoltoliikkeet kartalla

 

Kansainvälinen jakelijaverkosto

Venetuotteet

Mökkituotteet


 
Pidätämme oikeuden muutoksiin.