Suomeksi In English På svenska Norsk
header

Toimintaperiaate

 

Lämmittimen toiminta perustuu täysin suljettuun paloprosessiin. Tämä tarkoittaa sitä, että paloilma imetään paloilmapuhaltimella polttimeen ja saman puhaltimen voimalla pakokaasut puhalletaan lämmönvaihtimen kautta ulkoilmaan. Suljetussa prosessissa pakokaasut tms. eivät pääse kosketuksiin huoneilman kanssa.

Polttoaine imetään polttimeen pumpulla, joka on sijoitettu laitteen rakenteeseen. Tällöin tankki voidaan sijoittaa esim. mökin alle tilaan, jossa sitä on helppo tankata.

Polttimeen johdetun polttoineen sytyttää hehkutulppa. Kun saavutetaan riittävä lämpötila, polttoaine höyrystyy ja palaa kauniilla sinisellä liekillä. Sytytysvaiheen jälkeen polttimen rakenne ylläpitää riittävää höyrystyslämpötilaa.

Kaikki edellä kuvattu tapahtuu täysin automaattisesti.

Laitteen toimintoja ohjaava elektroniikka, paloilmapuhallin, hehkutulppa ja polttoainepumppu tarvitsevat käyttövoimaksi 12 V jännitteen. Hetkellisen korkean hehkuvirran vuoksi, sähkö on otettava 12 V akun kautta. Akkua ladataan tyypillisesti aurinkopaneeleilla, sillä pienikin latausvirta on useinmiten  jo riittävä. 

 


 
 

 
Pidätämme oikeuden muutoksiin.